Alder

Alder i seg selv skal ikke medføre ereksjonssvikt, men med stigende alder øker risikoen for sykdommer som kan være underliggende årsak til ereksjonsproblemer. Behandling av sykdommer med medikamenter eller kirurgiske inngrep kan i seg selv medføre impotens.

Det er allikevel noen normale aldersforandringer som oppstår hos de fleste menn som kan ha innflytelse på ereksjonsfunksjonen, uten at det betyr at man har en underliggende sykdom. De fleste menn erfarer med alderen at det er noe mer som må til enn tidligere for å få en ereksjon. Mens man i ungdommen erfarte spontane ereksjoner bare grunnet en seksuell tanke, fantasi eller et annet sanseinntrykk må det mer direkte stimuli av penis til for at man som eldre skal få en ereksjon. For noen kan dette være frustrerende og medføre usikkerhet til og med for deres partner, men dette er helt normalt.

En annen erfaring mange eldre får er at den tiden som må gå fra en utløsning og til man har mulighet til å få en ny ereksjon og utløsning, den såkalte refraktærperioden, øker med årene. For noen øker refraktærperioden markant. Enkelte kan fortelle at det må gå nesten en uke før de fungerer normalt igjen.

Også for eldre er sinnsstemning viktig for den seksuelle funksjonen. Tretthet, frustrasjon, depresjon og stress har som kjent innvirkning på lyst og evne.

 


Informasjonen som gis her er av generell karakter og kan ikke erstatte rådgiving av lege eller annet kvalifisert helsepersonell