Diabetes

De fleste diabetikere er godt informert om hvordan de skal forholde seg til sin sykdom. De har lært å spise en riktig sammensatt kost, mosjonere regelmessig og er nøye med å ta sine medisiner som foreskrevet. Men mange vet nok ikke at erektil dysfunksjon er utbredt blant diabetikere. Omtrent halvparten av menn med diabetes har noen grad av nedsatt ereksjonsevne. Hos menn med diabetes antas mellom 30% og 50% å ha ereksjonsproblemer.

Ereksjonssvikt kan ramme menn med både diabetes type 1 og diabetes type 2. Årsaken til ereksjonssvikt hos personer med diabetes kan være diabetisk nerveskade (nevropati), og dårlig blodforsyning til penis på grunn av trange blodårer (åreforkalkning/arteriosklerose). Enkelte medisiner, for eksempel  medisiner  som brukes ved blodtrykksbehandling eller ved høyt kolesterol, kan også gi ereksjonssvikt. Det er viktig å snakke med legen for å få riktig diagnose og rett behandling. 
 


Informasjonen som gis her er av generell karakter og kan ikke erstatte rådgiving av lege eller annet kvalifisert helsepersonell