Kontakt ossInvestorsCareersMediaScienceContact Us
HjemPfizer menerGenterapiPfizer og genterapi

Genterapi er en ny metode som kan innebære store muligheter ved å bidra til behandling av sjeldne genetiske sykdommer, og også ha potensiale til å kurere sykdommer som det i dag ikke finnes noen kur for. Genterapier har gått fra å være en visjon om fremtiden til noe som nå har blitt en realitet. Disse høyspesialiserte behandlingene tar sikte på å løse årsaken til genetiske sykdommer og å tilby behandling som på lang sikt kan forbedre eller til og med kurere sykdommer.

Hva er genterapi?


Genterapi, eller legemidler som ofte forkortes ATMP (advanced therapy medicinal products), er legemidler som baserer seg på celler, vev eller gener. Genterapier defineres av at de inneholder arvemateriale som introduseres for enten å regulere, reparere, erstatte eller ta bort en gensekvens som forårsaker sykdom eller skade.

Rapport om genterapi

 

Genterapi kan bety forskjellen mellom et liv preget av alvorlig sykdom, og et tilnærmet normalt liv. For at også norske pasienter skal få tilgang til disse behandlingene må ordningene for godkjenning av nye medisiner og behandlingsformer endres, ifølge den siste rapporten fra Oslo Economics. 

Les rapporten her
  PP-UNP-NOR-0978 | Utarbeidet: 02.2024
  Om PfizerSamfunnsansvarPfizer menerLegemidlerKontakt ossJobbe i Pfizer Bivirkningsrapportering Brukervilkår for nettstedetPersonvernerklæring Cookie-erklæring © 2023 Pfizer AS. Innholdet er rettighetsbeskyttet.  

  PP-UNP-NOR-0769
   
  Pfizer AS, org.nr 915 213 596
  Postadresse: Postboks 3, 1324 Lysaker
  Besøksadresse: Drammensveien 288, 0283 Oslo
  Tlf.: +47 67 52 61 00