Kontakt ossInvestorsCareersMediaScienceContact Us
HjemPfizer mener

Verdien av legemidler

Verdien av legemidler

Genterapi er en banebrytende metode som kan innebære store muligheter ved å bidra til behandling av sjeldne genetiske sykdommer, og også ha potensiale til å kurere sykdommer som det i dag ikke finnes noen kur for. Genterapier har gått fra å være en visjon om fremtiden til noe som nå har blitt en realitet. Disse høyspesialiserte behandlingene tar sikte på å løse årsaken til genetiske sykdommer og å tilby behandling som på lang sikt kan forbedre eller til og med kurere sykdommer.

Hva er genterapi?


Genterapi, eller legemidler som ofte forkortes ATMP (advanced therapy medicinal products), er legemidler som baserer seg på celler, vev eller gener. Genterapier defineres av at de inneholder arvemateriale som introduseres for enten å regulere, reparere, erstatte eller ta bort en gensekvens som forårsaker sykdom eller skade.

Hva er genterapi


Genterapi er et aktuelt og omfattende tema. Erik Hjelvin, Medisinsk direktør i Pfizer, gjennomgår noen spørsmål som stilles vedrørende genterapi: Hva genterapi er, hvilke metoder som finnes, og hva man kan forvente av genterapi for de som kan motta denne behandlingen per i dag.

Varighet: 04:07 min.

Rapport om Genterapi

 

Genterapi kan bety forskjellen mellom et liv preget av alvorlig sykdom, og et tilnærmet normalt liv. For at også norske pasienter skal få tilgang til disse behandlingene må ordningene for godkjenning av nye medisiner og behandlingsformer endres, viser den siste rapporten fra Oslo Economics. 

Les rapporten her

Referanser:

  1. HelseNorge. Hva er en sjelden diagnose?, https://www.helsenorge.no/sjeldne-diagnoser/sjeldne-diagnoser/ (sist lastet 15.06.2023)
PP-UNP-NOR-0797 | Utarbeidet: 06.2023
Om PfizerSamfunnsansvarPfizer menerLegemidlerKontakt ossJobbe i Pfizer Bivirkningsrapportering Brukervilkår for nettstedetPersonvernerklæring Cookie-erklæring © 2023 Pfizer AS. Innholdet er rettighetsbeskyttet.  

PP-UNP-NOR-0769
 
Pfizer AS, org.nr 915 213 596
Postadresse: Postboks 3, 1324 Lysaker
Besøksadresse: Drammensveien 288, 0283 Oslo
Tlf.: +47 67 52 61 00